برنامه‌ریزی

برنامه‌ریزی روزانه

باید اقرار کنیم که توی این دنیای شلوغ و پلوغی که زمان با سرعت نور در حرکت است و با ارزش‌ترین سرمایه‌ی ما یعنی وقت و عمر ما، اگر از آن به درستی استفاده نکنیم، به یغما خواهد رفت.

برای خیلی از ما پیش آمده که در انتهای روز افسوس خوردیم که کاش فلان کار را انجام داده بودم، یا اگر امروز بی‌خیال این کارم می‌شدم می‌توانستم آن کار مهم‌ترم را تمام کنم.

حتی زمان‌هایی پیش آمده که دست به قلم شدیم و برنامه‌ریزی کردیم ولی بعد از مدتی این روش را هم رها کردیم و دوباره به همان سبک زندگی قبلی یعنی افسوس خوردن در انتهای روز برگشتیم.

توی این مقاله می‌خواهم شما را با روش‌هایی برای برنامه‌ریزی روزانه آشنا کنم که پس از آزمون و خطاهای بسیار زیادی، به نتیجه رسیده‌اند و مهم‌ترین ویژگیشان کاربردی بودن آن‌هاست.

ناگفته نماند که این مقاله هم بناست در طول یک هفته کامل شود، هر روز مقداری اطلاعات به آن اضافه شود و به روز شود.

همراهی شما برای من باعث افتخار است.

نوشتن برنامه

سعی کنید هر شب قبل از خواب برای روز بعد یک برنامه‌ریزی داشته باشید و آن را روی کاغذ بیاورید. نوشتن برنامه شما را نسبت به انجام آن متعهد می‌کند.

توجه داشته باشید که برنامه‌ای که برای یک روز خود در نظر می‌گیرید نباید خیلی کلی و همچنین خیلی سنگین باشد.

به عنوان مثال به فهرست برنامه‌ریزی زیر توجه کنید:

۱ – ورزش کردن

۲ – درس خواندن

۳ – خرید کردن

۴ – تفریح کردن

این یک برنامه‌ریزی اشتباه است.

 

برای برنامه‌ریزی درست شما باید بدانید می‌خواهید کارها را دقیقاً با چه کیفیتی انجام دهید.

توصیه می‌کنم اگر شما هم مثل من تازه در ابتدای راه هستید و می‌خواهید عادات مثبت و درست را در خودتان ایجاد و تقویت کنید، با کارهای سخت یا راه‌هایی که زمان نسبتاً زیادی نیاز دارد شروع نکنید.

بلکه با کارهای ساده و راحت شروع کنید، طوری که نگاه کردن لیست برنامه‌هایتان شما را نترساند و احساس نکنید که برنامه‌ای دارید که از پسش برنمی‌آیید.

برنامه‌ای را که در بالا خواندید، یک برنامه‌ریزی اشتباه بود که سعی می‌کنم شکل درست آن را در اینجا برایتان بیاورم.

۱ – ۲۰ دقیقه ورزش ( پیاده‌روی تند )

۲ – خواندن ‍۱۵ صفحه از کتاب روانشناسی

۳ – خرید بسته‌ی اینترنت و کتاب

۴ – دیدار با یک دوست قدیمی

 

ساختار برنامه ریزی

برنامه‌ی خود را به تکه‌های کوچکتر تقسیم‌بندی کنید، و کارهای خود را در تایم‌های صبح، ظهر و شب جا بدهید.

خیلی از آدم‌ها که خود من هم از جمله‌ی آن‌ها بودم، فکر می‌کنند که ساعات پایانی شب‌، زمان خوبی برای انجام کارهای مهمی است که نیاز به فکر کردن و تمرکز دارد، این موضوع درست است، بعضی از افراد واقعاً شب‌ها بهره‌وری بیشتری دارند، ولی توصیه می‌کنم ذهن صبحگاهی را دست‌کم نگیرید.

ثابت شده که ساعات اولیه صبح مغز در بهترین حالت خود قرار دارد، مغز با خوردن صبحانه قند خون کافی دریافت کرده و با یک نرمش چند دقیقه‌ای اکسیژن کافی و مناسب خود را دریافت می‌کند.

بهترین روش برنامه‌ریزی روزانه این است که کارهای مهم و کارهایی را که به نظرتان سخت‌تر می‌آید را در ساعات اولیه صبح انجام دهید.

اگر دغدغه‌ی مدیریت زمان و برنامه‌ریزی روزانه داشته باشید حتماً نام کتاب قورباغه‌ات را قورت بده را شنیده‌اید. این کتاب دقیقاً همین روش را توصیه می‌کند. قورباغه سخت‌ترین کار شماست که باید بعد از قورت دادن آن به سراغ بقیه‌ی کارهایتان بروید.

بهتر است کارهایی را که نیاز به فکر کردن و تمرکز دارد را صبح‌ها انجام دهید و ساعات میانی روز را برای کارهای کم‌اهمیت‌تر در نظر بگیرید مثل چک کردن ایمیل‌ها یا هر کار دیگری که نیازی به تمرکز ندارد، در نظر بگیرید. و شب‌ها را برای برنامه‌ریزی برای روز بعد.

 

 

اولویت بندی کنید

دو یا سه کار مهم ( قورباغه‌‌‌ی زشت ) برای هر روز داشته باشید. قطعاً درجه‌ی اهمیت همه‌ی کارها باهم یکسان نیست.

کارهای کم‌اهمیت‌تر را برون‌سپاری کنید، تا وقت کافی داشته باشید که به برنامه‌های مهم‌ترتان برسید.

به عنوان مثال می‌توانید از یکی از افراد خانواده یا دوستانتان خواهش کنید که به جای شما خریدتان را انجام دهند.

مرور برنامه‌ریزی روزانه

لیست برنامه‌ی روزانه‌ی خود را در کنار خود داشته باشید و مرتب آن را چک کنید و اگر لازم شد برنامه‌ی جدیدی را به آن اضافه یا از آن کم کنید.

همچنین می‌توانید بعد از انجام هر کار روی آن را در لیست خود با ماژیک یا خودکار قرمز خط بکشید، این کار حس خیلی خوبی به شما می‌دهد پیشنهاد می‌کنم امتحان کنید.

پاداش

سیستمی برای خودتان طراحی کنید که بعد از انجام هر کار مهم یک جایزه‌ی کوچک شامل حالتان شود. مثلاً بعد از این‌که توانستید با موفقیت ۲۵ دقیقه مطالعه‌ی تخصصی داشته باشید، خودتان را به یک قهوه یا هر نوشیدنی دیگری که دلخواهتان هست مهمان کنید.

پاداش دادن شما به خودتان انگیزه‌ی شما را برای انجام کار نگه می‌دارد و درصد انحراف تمرکز و توجه شما را به حداقل می‌رساند.

اهداف بلند مدتتان را لیست کنید

فهرست اهداف بلند مدت خود را بنویسید و در برنامه‌ی روزانه حتماً اقداماتی هر چند کوچک، برای رسیدن به آن ها داشته باشید.

به عنوان مثال اگر یکی از اهداف بلند مدت شما این است که در حرفه‌ی خودتان بدرخشید، در برنامه‌ی روزانه‌تان اقدام‌هایی را برای این هدف در نظر بگیرید، مثلاً با مطالعه دانشتان را در مورد کارتان بیشتر کنید یا با مصرف محتواهای مفیدی که در مورد کارتان وجود دارد تخصص و مهارت خود را افزایش دهید.

 

دیدن این فیلم از شاهین کلانتری عزیز به شما کمک می‌کند در برنامه‌ریزی روزانه موفق‌تر عمل کنید.http://شاهین کلانتری

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا