اوتیسم پنهان

اوتیسم پنهان

موارد متعددی پیش آمده که مادری مدعی شود که فرزندش رشد عادی داشته و به یکباره همه‌چیز عوض شده.

مثلاً صحبت‌های یک مادر را در این زمینه برایتان می‌آورم:

 سال‌های اول یعنی نوزادی فرزندم خیلی خوب و عادی گذشت و همه‌چیز طبیعی بود، کودکم داشت فرآیند رشد را خیلی عادی پشت‌ سر می‌گذاشت، بازی کردنش، صداسازی و آواسازی‌اش، نگاه‌ کردنش، لبخند زدنش و همه‌چیزهای دیگری که یک کودک در سن او باید داشته باشد را داشت و همه چیز هم درست و به موقع بود، مادر اشک‌هایش را با دستمال از روی پلک‌هایش گرفت و ادامه داد، ولی او به یک‌باره ساکت شد، کلمه‌هایی را که بلد بود دیگر نمی‌گفت، وقتی صدایش می‌زدم توجهی نمی‌کرد، دیگر با هم سن و سال‌هایش بازی نمی‌کرد.

به نظرم رسید او منزوی و گوشه گیر شده به همین دلیل تصمیم گرفتم او را در یک مهد ثبت نام کنم و این کار را کردم، ولی هنوز یک هفته از ورود او به مهد نگذشته بود که یک روز مدیر مهد با من تماس گرفت و گفت که می‌خواهد با من حضوری صحبت کند، نگران بودم و می‌دانستم خانم مدیر می‌خواهد درباره‌ی همین رفتارهای عجیب پسرم با من صحبت کند.

به مهد رفتم از دم در که بچه‌ها را دیدم که یکیشان به من سلام کرد، یکی با دیگری خداحافظی کرد و دستش را برای دوستش تکان داد، یکی زل زده بود توی چشم‌های مربی‌اش تا حرف‌هایش را یادش بماند، متوجه شدم که پسرم چقدر با هم سن و سالان خودش متفاوت است.

وارد دفتر شدم و بعد از سلام و احوال‌پرسی با خانم مدیر، او گفت: رفتارهای پسر شما کمی متفاوت است و فکر می‌کنم خودتان هم متوجه این موضوع شده‌اید،

گفتم مثلاً چه رفتارهایی؟

او گفت: مثلاً به ندرت پیش می‌آید حرف بزند، یا این که نمی‌تواند توجهش را در اختیار داشته باشد، تماس جشمی ضعیفی دارد و چند مورد دیگر، برای هیمن از شمت خواهش کردم که حضوری به این‌جا بیایید تا آدرس یک پزشک حاذق کودکان را به شما بدهم تا پسرتان را برای ویزیت به کلینیک او ببرید.

توی کلینیک دکتر وقتی او در دیدار اولیه گفت: پسرم مشکوک به اوتیسم است، ناگهان ته دلم خالی شد، تا آن موقع حتی این کلمه را نشنیده بودم.

این‌ها حرف‌های مادری است که فرزندش تشخیص اوتیسم گرفته، علائم اوتیسم فرزند او در ابتدا پنهان بوده و در سه سالگی اوتیسم خود را با علائمی مثل ضعف تماس چشمی و نقص در توجه نشان داده، دلیل پنهان بودن اوتیسم برای بعضی از کودکان هنوز مشخص نیست، ولی همه‌ی آن‌ها قطعاً حق دارند آموزش ببینند و پیشرفت کنند.

به چنین مادرهایی باید گفت* اوتیسم آخر دنیا نیست*

آموزش را شروع کنید و مطمئن باشید نتیجه‌اش را خواهید دید.

برای شناخت بهترین روش‌های آموزش و درمان اوتیسم اینجا را مطالعه کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا